quinta-feira, 8 de maio de 2014

The Diet Light food and were created to meet the power needs of people with dietary restrictions . The difference between these two types of foods is the fact that those with specific dietary restrictions , should consume diet products ; and who needs only partial reduction of some ingredient lights can consume the food .

The diet appeared to offer food choices free from certain nutrients , such as gluten , sugar, sodium, cholesterol and fat. These products were developed for specific groups , such as diabetics and allergy . Products bearing the inscription diet can also be used in weight loss diets and nutritional education .

Have the food came to light that the consumer cares about the health and seeks a reduction of at least 25 % , in some kind of nutrient. These foods have emerged to meet the demand of a population that cares about the well- being and health .

In Brazil , the organ responsible for the regulation of diet and light foods is ANVISA . The Brazilian legislation on this type of food has been published in Brazil in 1998 , with reference to the Codex Alimentarius , an international forum for the standardization of food .

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Os alimentos Diet e Light foram criados para atenderem as necessidades  de alimentação de pessoas com restrições alimentares. A diferença entre estes dois tipos de alimentos está no fato de que quem tem restrições nutricionais específicas, deve consumir produtos diet; e quem precisa apenas de redução parcial de algum ingrediente pode consumir os alimentos lights.

O alimento diet surgiu para oferecer opções isentas de determinados nutrientes, como o glúten, o açúcar, o sódio, o colesterol e a gordura. Estes produtos foram desenvolvidos para grupos específicos, como diabéticos e alérgicos. Os produtos com a inscrição diet também podem ser utilizados em dietas de emagrecimento e reeducação alimentar.

Já o alimento light surgiu para o consumidor que se preocupa com a saúde, e busca uma redução de, no mínimo, 25%, em algum tipo de nutriente. Estes alimentos surgiram para suprir a demanda de uma população que se preocupa com o bem-estar e a saúde.

No Brasil, o órgão responsável pela regulamentação de alimentos diet e light é a Anvisa. A legislação brasileira sobre esse tipo de alimento foi publicada no Brasil em 1998, tendo como referência o Codex Alimentarius, fórum internacional de normatização de alimentos.

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