terça-feira, 6 de maio de 2014

eating too much chocolate causes pimples?



Be at Easter , the TMP or a bout of anxiety , it seems that whenever we exaggerate the amount chocolate drawbacks arise those pimples on her face . But is it true that the consumption of this delicacy, often irresistible influences the appearance of acnes Who responds is the nutritionist and technical advisor to the Federal Board of Nutritionists , Vanessa Carvalho Figueiredo . According to her , acne occurs due to increased sebum in the follicles of the skin . " We know that consuming too much fatty foods can promote increased oiliness of the skin , contributing to formation of pimples . Chocolate is a product that has a high concentration of fat that came from the cocoa butter and milk , its main ingredients . Yet there is no direct relationship scientifically proven between chocolate consumption and the appearance of pimples , "says Vanessa .
She recalls that the appearance of pimples can also be related to several other factors such as hormonal changes present in youth or heredity. Therefore , " the appearance of pimples should not be attributed only to the consumption of chocolate , with a number of factors that may be involved in this process ."Even so , the nutritionist warned: " high intake of chocolate can cause health problems , leading to overweight or even obese Most would recommend moderate consumption of that food . " .
Seja na Páscoa, na TMP ou num surto de ansiedade, parece que toda vez que exageramos na quantidade de chocolate surgem aquelas espinhas inconvenientes no rosto. Mas será verdade que o consumo dessa guloseima, quase sempre irresistível, influencia no aparecimento de acnes?Quem responde é a nutricionista e assessora técnica do Conselho Federal de Nutricionistas, Vanessa de Carvalho Figueiredo. Segundo ela, a acne ocorre devido ao aumento da secreção sebácea nos folículos da pele. "Sabe-se que o consumo de alimentos muito gordurosos pode promover maior oleosidade da pele, contribuindo para formação de espinhas. O chocolate é um produto que possui grande concentração de gordura, advinda da manteiga de cacau e do leite, seus principais ingredientes. Porém, não existe uma relação direta, cientificamente comprovada, entre o consumo de chocolate e o aparecimento de espinhas", explica Vanessa.
Ela lembra que o aparecimento de espinhas também pode estar relacionado a diversos outros fatores, como mudanças hormonais presentes na juventude ou hereditariedade. Por isso, "o surgimento de espinhas não deve ser atribuído apenas ao consumo de chocolate, havendo uma série de fatores que podem estar envolvidos nesse processo".
Mesmo assim, a nutricionista faz um alerta: "a elevada ingestão de chocolate pode provocar problemas de saúde, levando ao excesso de peso ou até a obesidade. O mais recomendado seria o consumo moderado desse alimento".

Nenhum comentário:

Postar um comentário